VISUM Australie ETA - Is mijn visum voor Australië verlopen?

Reis naar Australië: Visa eVisitor, Visum voor Australie ETA, informatie

Is mijn visum voor Australië verlopen?

Visa Australie verlopen

Voor binnenkomst en verblijf in Australië, is het noodzakelijk om een regulier visum te hebben (toeristisch of zakelijk). Het visa Australie moet geldig zijn voor de gehele duur van het verblijf op het grondgebied.

Wat gebeurt er als het visum bijna verloopt of al verlopen is, terwijl ik nog steeds in Australië zit?

In dit specifieke geval kan men ervoor kiezen om te vertrekken, of het verblijf te verlengen; deze laatste hypothese hangt echter samen met het soort Australische visum waarin het wordt gehouden.

Ik wil mijn verblijf in Australië verlengen

Volgens de regelgeving, als u zich op Australisch grondgebied bevindt wanneer het visum bijna verloopt is, je moet Australië niet later dan de vervaldag verlaten. Als u het wens of de noodzaak hebt om op het grondgebied te blijven, kunt u een ander type visum aanvragen, dat zal afhangen van het Australische visum dat u op dat moment hebt.

Als, onder de voorwaarden voor het visum dat u al bezit, de mogelijkheid van verlenging niet is opgenomen, is het in dit geval niet mogelijk om een nieuw visum aan te vragen en moet u het land onmiddellijk verlaten.

Wat te doen als het visum voor Australië verlopen is.

Als u uw verblijf in Australië wilt verlengen, maar u weet dat het visum verlopen is, moet u onmiddellijk een tijdelijk visum aanvragen, genaamd Bridging E (BVE) om juridische consequenties te vermijden, gekoppeld aan illegale immigratie. Een BVE is een kortstondig, tijdelijk Australisch visum waarmee u legaal in Australië kunt verblijven terwijl u uw verblijf indient of het grondgebied verlaat. Het BVE-visum is gratis. Als u in Australië verblijft met een verlopen visum en geen tijdelijk BVE-visum hebt aangevraagd, wordt u beschouwd als illegale immigrant. Nadat u uitgezet bent, kunt u geen visum aanvragen om Australië binnen te komen voor een periode van drie jaar vanaf de datum van vertrek uit het gebied. Detentie wordt verwacht in ernstige gevallen.
Samenvattend, als het visum verlopen is en u op een regularisatie door de immigratie-autoriteiten wacht, of als u het vertrek organiseert en u aan de laatste formaliteiten voldoet, heeft u een visum nodig om in Australië te blijven. Het BVE Australia-visum wordt ongeldig zodra het grondgebied verlaten is.
Zoals met elke Australische visum, zullen er bepaalde voorwaarden zijn om te volgen. U kunt dit visum aanvragen via de Bridging Visa E - BVE-website.

Laten we nu kijken naar een korte beschrijving van de visa voor Australië die u toestaan of niet om een verlenging te hebben.

Visa Australie eVisitor (subklasse 651):

Het eVisitor-visum is een puur toeristenvisum voor Europese burgers, het verzoek moet uitsluitend online worden ingediend, wanneer u zich buiten de grenzen van Australië bevindt. Het duurt 12 maanden vanaf de datum van toekenning en staat meerdere ingangen toe, en u kunt maximaal 90 dagen per bezoek in Australië verblijven. Voor het eVisitor visum is er geen verlenging, dus als het verlopen is en je nog steeds op Australisch grondgebied bent, moet je het land onmiddellijk verlaten; of als u niet kunt vertrekken, moet u een Australisch BVE-visum aanvragen.

ETA Visum - Electronic Travel Authority (subklasse 601)

Toeristenvisum (of zakenvisum) voor burgers van landen zoals:

  • Brunei - Darussalam
  • Canada
  • Hong Kong (SAR PRC)
  • Japan
  • Maleisië
  • Singapore
  • Korea, Republiek (Zuid)
  • Verenigde Staten.

De visumaanvraag voor Australië ETA moet online worden ingediend. Het ETA-visum heeft een duur van één jaar vanaf de uitgifte, of is gekoppeld aan de vervaldatum van het paspoort, en biedt u de mogelijkheid om drie opeenvolgende maanden in Australië te verblijven. Het moet worden aangevraagd als u zich buiten het Australische grondgebied bevindt. Als u na het natuurlijke verstrijken van het ETA Australia-visum uw verblijf wilt verlengen, kunt u, als u al op Australisch grondgebied bent, een Bezoekersvisum aanvragen (subklasse 600). Als het ETA-visum vervalt wanneer je in Australië bent en je de Visitor Visa 600 aanvragt, moet je tijdens de goedkeuringsperiode een tijdelijk Australisch BVE-visum aanvragen om geen illegale immigratiesancties op te lopen.

Bezoekersvisum subklasse 600

Het is een toeristenvisum dat kan worden aangevraagd door reizigers die niet voldoen aan de vereisten voor de toepassing van toeristenvisa eVisitor en ETA. Met het Bezoekersvisum kunt u de Australische grenzen betreden, zowel voor toerisme als voor werk, voor een aaneengesloten periode die kan van drie maanden tot 12 maanden gaan, welke periode afhangt van de autoriteiten en de reden voor het verzoek. Een Australische toeristenvisumaanvraag kan worden ingediend als u zich buiten Australië bevindt of als u al in Australië bent. Voor dit verblijfsdocument is een uitbreiding voor toeristische doeleinden gepland; daarom, als u uw verblijf op Australische bodem wenst voort te zetten, dient u uw aanvraag online in via de website van de overheid. Voor aanvragers, die in Australië zijn, is het niet nodig houders van een bepaald type paspoort te zijn, dat wil zeggen verdeeld per land: iedereen kan de verlenging van dit specifieke visum voor Australië aanvragen. Als het visum van het visum verlopen is, kunt u een verlenging aanvragen, maar tegelijkertijd moet u het voorlopige Australische BVE-visum aanvragen, in afwachting van goedkeuring van het uitbreidingsverzoek.

Visa Australie voor studenten

Een soortgelijk argument vanuit het oogpunt van zowel de deadline als de verlenging kan worden gemaakt voor het studentenvisum. Dit visum voor Australië biedt de eigenaar de mogelijkheid om bij het aflopen verschillende keren te worden verlengd, maar altijd in combinatie met een studierichting waarvan de keuze van fundamenteel belang kan zijn voor de duur van het visum zelf: in feite heeft het verzoek redelijk hoge kosten , met cijfers die variërend van $ 500 voor het eerste verzoek tot $ 700 voor het tweede. Om het verblijf zo veel mogelijk te verlengen, is het raadzaam om te kiezen voor een studie waarvan de duur zo lang mogelijk is. In het geval dat het visum verloopt, moet u Australië verlaten of een nieuwe visumaanvraag indienen; in dit geval, als de studierichting is beëindigd en u nog steeds op Australisch grondgebied wilt blijven, is het mogelijk om een ander type Australisch visum aan te vragen, ongeacht of het een toerist of een zakelijk visum betreft. Houd er rekening mee dat in elk geval, als het visum verlopen is, het nodig is om een tijdelijk BVE-visum aan te vragen in afwachting van de toekenning van een nieuwe verblijfsvergunning. Als uw Australische visum langer dan 28 dagen verlopen is, kunt u mogelijk de komende drie jaar naar Australië niet terugkeren.

In het algemeen is het mogelijk om slechts één visum tegelijk aan te vragen en te verkrijgen. Een nieuw visum (anders dan een tijdelijk visum van de BVE) vervangt doorgaans elke andere verblijfsvergunning die u bezit en wordt van kracht zodra deze wordt verleend.

Neem contact met ons op voordat u een visumaanvraag in Australië indient, als u vragen heeft over hoe een nieuw visum van invloed kan zijn op het bestaande visum.

Samenvattend, komt naar voren dat er speciale aandacht moet worden besteed aan de vervaldatum van het visum in bezit, om problemen te voorkomen die kunnen ontstaan wanneer het visum vervalt.
Als je je realiseert dat het visum van Australië verlopen is, geen paniek !!!!!! Als u zich op Australisch grondgebied bevindt, moet u onmiddellijk een BVE tijdelijk visum aanvragen (ook wel brugvisum genoemd).

 

Visa Australie

Wij gebruiken cookies om onze website en uw ervaring te verbeteren bij het gebruik ervan. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor meer informatie over de cookies die we gebruiken en hoe u deze kunt verwijderen.